Metakittrun Reis Wat de wereld nodig heeft

Wat de wereld nodig heeft

Wat de wereld nodig heeft post thumbnail image


Als onze mensen naar een buurland willen, maakt dat niet meer uit. Moeder EU heeft ervoor gezorgd dat alles min of meer hetzelfde is als hier. Dus nemen we meestal alleen mee wat we theoretisch kunnen gebruiken.

Maar als je ergens anders heen gaat, is het misschien niet zo eenvoudig. Vooral in landen die als exotisch worden beschouwd. Daar wordt meer van onze mensen gevraagd. En met meer bedoel ik niet alleen paspoorten en visa. Verschillende landen betekenen niet alleen verschillende zeden, maar ook verschillende ziekten. Dus, of je het nu leuk vindt of niet, vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen zijn wenselijk voor sommige reizen en duidelijk noodzakelijk voor andere. Dit komt omdat niemand zich druk maakt over gezondheidskwesties.

motorka v Asii

Buiktyfus kan in veel landen voorkomen. Alleen al het drinken van besmet water of het consumeren van slecht verwerkt voedsel of melk kan plotseling allerlei problemen veroorzaken, van hoofdpijn, hoge koorts en verlies van eetlust tot diarree.

Waterige diarree en koorts kunnen echter ook worden veroorzaakt door cholera.

Hondsdolheid wordt overgedragen door loslopende dieren zoals honden, katten, coyotes, vossen en apen. De ziekte tast ook het centrale zenuwstelsel aan en resulteert meestal in een zeer onaangename dood.

městský kanál

Meningokokkenmeningitis, die het zenuwstelsel aantast, komt ook minder vaak voor; het doodt slechts 1 op de 10 mensen, maar duurt vaak levenslang in de vorm van doofheid, blindheid en verlamming van de ledematen.

Gele koorts en malaria kunnen ook worden overgedragen door muggen, terwijl tetanus, difterie, mazelen, waterpokken, bof, kinkhoest en geelzucht ook relatief veel voorkomende ziekten zijn onder reizigers.

Je moet je dus laten vaccineren. Neem geen onnodige souvenirs mee van je reis.

.

Related Post