Metakittrun Kopen Rum – de edele drank

Rum – de edele drank

Rum – de edele drank post thumbnail image


Degenen die vroeger geboren zijn, zullen zich herinneren dat er maar één soort drank was voor zeelieden. Nog maar een paar jaar geleden was het ondenkbaar om te genieten van vintage sterke dranken zoals cognac of whisky.

sklenička s rumem

Volgens de Tsjechische wet wordt rum geclassificeerd als een gedistilleerde drank die uitsluitend wordt geproduceerd door alcoholische fermentatie en distillatie van melasse of zwavel. Deze zijn het resultaat van de productie van suiker uit suikerriet. Het alcoholpercentage is ook belangrijk: in Tsjechië is het minimum alcoholpercentage vastgesteld op 37,5%. Maar in Colombia bijvoorbeeld is het alcoholpercentage vastgesteld op bijna 50%. Op de markt kan men soms alcohol vinden die rum probeert te benaderen. Het is echter slechts een gedistilleerde drank waaraan de smaak van rum is toegevoegd. Rum kan worden onderverdeeld in witte, gouden en donkere rum. Gekruide en fruitige rum vormen een eigen hoofdstuk.

De oorspronkelijke lichtbruine kleur van rum werd verkregen uit vaten die niet werden gestookt zoals tegenwoordig. Rum bevatte een hoog alcoholpercentage. Later werd rum verdund met water en verzacht met specerijen en vruchtensappen. Zelfs vandaag de dag zijn er rum op de markt met een alcoholpercentage tot 70%. Deze soorten zijn echter minder populair en worden voornamelijk gebruikt in mixdrankjes.

De kwaliteit van rum wordt vaak beoordeeld aan de hand van de kleur. Dit is echter niet het juiste criterium. Donkere rum kan lang in houten vaten hebben gelegen of gekleurd zijn met karamel. Lichte rum daarentegen krijgt een kristalkleur nadat het vele malen is gefilterd. De werkelijke kleur en smaak van de drank wordt bepaald door het type en de kwaliteit van het suikerriet, maar ook door de methode en de duur van de opslag. De beste rum wordt beschouwd als rum die is gerijpt in vaten die eerder zijn gebruikt voor whisky, bourbon en sherry. Rum gerijpt in roestvrijstalen vaten heeft een delicatere smaak en latere filtratie geeft het een kristalkleur.
lahve s rumem

Light rum is ideaal voor cocktails vanwege de lichte smaak en het hoge alcoholpercentage. Veelgebruikte zomerdrankjes zijn mojito\’s, daiquiris, Cuba Libre en piña coladas. In de winter worden ze vaak opgewarmd met thee en rum of kruidige grog.

Related Post

Sociale DienstenSociale Diensten

sociale dienstenzijn een van de meest gebruikte diensten.Hun doel is om diensten te verlenen die waardigheid aan mensen overlaten, en hun behoeften zijn specifiek en zeer verschillend, dus een ander

Sociale DienstenSociale Diensten

sociale dienstenzijn een van de meest gebruikte diensten.Hun doel is om diensten te verlenen die waardigheid aan mensen overlaten, en hun behoeften zijn specifiek en zeer verschillend, dus een ander